Technologie en digitalisering in een ouder wordende samenleving

Ter verdieping van het thema ‘Technologie en digitalisering’ binnen het programma Ouder Worden 2040 hebben we een overzicht gemaakt van de belangrijkste technologische ontwikkelingen in de zorg voor ouderen. Technologieën die in verschillende fases van het zorgproces een plek krijgen. Van voorzorg en diagnostiek tot behandeling en nazorg in de preventieve, curatieve en langdurige zorg.

In de publicatie beschrijven we 18 trends met betrekking tot zorg voor ouderen, verdeeld over vijf zorgfases. Per trend geven we vier voorbeelden van technologische toepassingen uit de praktijk.

Deze publicatie dient als inspiratie voor ervaren én onervaren zorgvernieuwers. Tegelijkertijd creëert het bundelen van deze kennis ook het fundament voor een dialoog over de impact van technologie en digitalisering op de zorg voor ouderen in een ouder wordende samenleving.

Download het E-book nu hier en laat je inspireren door de vele technologische voorbeelden!