Grijs Gedraaid – Een theatervoorstelling bij jou thuis!

De pandemie maakt ons duidelijk hoeveel we in het dagelijks leven vanzelfsprekend vonden. Het dwingt ons nu om dingen anders te doen, met een frisse blik en nieuwe aanpak.

De voorstellingenreeks Grijs Gedraaid heeft als doel eenzaamheid te doorbreken en gezondheid te bevorderen. De combinatie van muziek, zang, dans en kunst zorgt voor verbinding, beweging en laat ons genieten van livemuziek. De eerste concerten begin december waren een groot succes en brachten licht en vreugde in deze vreemde tijden (bekijk de onderste video in dit bericht voor een impressie). Helaas zorgde de plotselinge lockdown voor een acute stop van de voorstellingen.

Met dank aan alle partners, presenteren wij met trots Grijs Gedraaid: een theatervoorstelling bij jou thuis! We verplaatsen het theater letterlijk naar jouw woonkamer en in het midden van het orkest neem je deel aan dans, tekenen, bewegen en luister je naar prachtige muziek.

Opgenomen in het Muziekgebouw te Eindhoven: een programma voor ouderen waarin het brein, creativiteit en bewegen centraal staan. Het orkest van Kamerata Zuid verzorgt de muziek, dansdokter Andrew Greenwood inspireert met dans en Erik Scherder legt uit hoe beweging de hersenen beïnvloedt. De liedjes worden gezongen door artiesten Ernst Daniël Smid en Gerard van Maasakkers en komen regelrecht de huiskamer én het hart binnen. Tot slot prikkelt Stoute Schoenen de hersenen met een tekensessie op muziek. Een hartverwarmende reactie op een meedogenloos virus!

Kijk, geniet en beweeg!

In december ging de sociale concertenreeks Grijs Gedraaid in de Brabantse theaters van start. Met de liedjes die Gerard van Maasakkers samen met Kamerata Zuid ten gehore bracht, wist hij zijn publiek aan het zingen te krijgen. Andrew Greenwood kreeg de aanwezigen in beweging. Bezoekers waren na afloop zeer enthousiast over het concert.

Bekijk de video hieronder voor een impressie.